Dinsdag 19 maart 2019
Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 23 maart 2019
Kegelen
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Duikopleiding - Specialty Droogpakduiken

Evenement
Wanneer: April 2018
Titel: Specialty Droogpakduiken
Organisator: Frank Valkenaars
 
Beschrijving

Droogpakduiken

Nederland is een land met een gematigd klimaat, Voor de duiker houdt dit in dat er 's zomers zonder problemen met een natpak kan worden gedoken. Voor de categorie duikers die in de winter willen doorduiken is het natpak toch wat te fris en naast het semi-droogpak is het droogpak dan toch wel aantrekkelijk.

Aangezien het droogpakduiken toch aanzienlijk verschilt van het natpak- of semidroogpakduiken, is er behoefte aan een cursus waarin door deze specialisatie wordt voorzien.

Zowel de materiaaltechnische informatie als aangepaste duiktecnieken worden in deze specialisatie uitgebreid behandeld en uitgediept en moeten leiden tot een correcte en veilige omgang met een bijzonder comfortabel uitrustingsstuk: het droogpak. Leerdoelen  Na het doorlopen van deze specialisatie moet de cursist:  - voldoende weten over de diverse soorten droogpakken;  - de eigenschappen kennen van de diverse onderdelen van het droogpak;  - in staat zijn te duiken met een droogpak onder alle mogelijke (sport)duikomstandigheden.

 Ingangsniveau  1*-duikbrevet

 Globaal cursusprogramma  Theoretische instructie 5 uur, zwembadlessen 2 uur.  Praktische instructie 4 duiken in een droogpak in stroomloos water van minimaal 5 meter diepte.

 Kosten Boek € 27,50 + luchtvullingen

 
Ingeschreven gebruikers
Naam
Dan Roozemond
Harrie van der Kruis
Tom Kokkeler
 
Het is te laat om nog in te schrijven.
 
Toevoegen aan agenda