Duiken bij Delphinus

Duikopleiding

Leer duiken

Wij helpen je daar graag bij! Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen. Het Nederlandse water zal inderdaad wat minder warm zijn en het zicht wat beperkter, maar onderwaterleven is er minstens zoveel in Nederland! Kijk hier voor wat impressies.

En wat zeker is: als je in Nederlandse omstandigheden hebt leren duiken, dan is duiken in de azuurblauwe wateren een peulenschil!

Duikspullen

Om te kunnen duiken heb je diverse materialen nodig. Een aantal heb je écht nodig (bijvoorbeeld een fles en een ademautomaat) en een aantal heb je als beginnend duiker nog niet nodig (bijvoorbeeld een duikcomputer of een droogpak). Je hoeft dus niet ineens duizenden euro uit te geven.

Bovendien kun je gedurende je opleiding een fles, ademautomaat en wing huren van de vereniging.

Na het behalen van dit brevet mag je samen met een
andere duiker duiken tot een diepte van 20 meter

Niveau

Beginner

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je 1*-duikbrevet. Na het behalen van dit brevet mag je samen met een andere duiker duiken tot een diepte van 20 meter.

Je hebt je eerste duikbrevet in the pocket en kunt al volop genieten van de onderwaterwereld. Maar jij wilt méér. Dan is de 2*-opleiding (Advanced Open Water) wellicht iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én leer je hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie.

Ervaren duiker

Ben je een ervaren duiker maar wil je meer weten over de achtergrond van het duiken? Dan is de 3*-opleiding wellicht iets voor jou! Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Ook weet je hoe je moet reageren in het geval van een duikongeval.

Na het behalen van het 3*-duikbrevet kun je deelnemen aan een aantal interessante specialisaties zoals decompressie duiken en grotduik technieken.

Wellicht is de Advanced Open Water opleiding iets voor jou

Verdieping

Specialisaties

Zodra je in het bezit bent van je 1*-duikbrevet mag je deelnemen aan een aantal specialisaties. Dit zijn korte opleidingen waar veel verdieping in zit. Je kiest specialisaties die passen bij jouw ambities en interesses.

Als 1*-duiker mag je bijvoorbeeld de specialisatie Nitrox basis en Onderwaterbiologie volgen.  2*-duikers mogen o.a. gaan IJsduiken en Wrakduiken. Na het behalen van de 3*-opleiding mag je de specialisatie Decompressieduiken en Nitrox gevorderd gaan volgen.

Meer info en een compleet overzicht van de specialisaties vind je op de website van de NOB.

Opleiding op maat

Opleidingen worden zoveel mogelijk op maat en in kleine groepen aangeboden. Het meest ideale moment om te starten met de 1*-opleiding is in januari. We gaan dan een aantal maanden in het zwembad oefenen om in mei naar buiten te kunnen gaan. Afhankelijk van het leertempo en de wensen van de cursisten, zal de opleiding 15 tot 25 weken duren. Met de 2* en 3* opleiding kan bijna het hele jaar gestart worden.

Kijk even in de agenda of er op dit moment een opleiding gepland staat. Als er geen opleiding gepland staat, kun je contact met ons opnemen. Wellicht dat je nog kan instromen.