In overleg
Opfrisduik
Start februari 2019
1*-duikopleiding (Open Water...
Verder...

NOB Duikvereniging Delphinus Eindhoven - 1*-duikopleiding (Open Water)

Evenement
Wanneer: Start februari 2019
Titel: 1*-duikopleiding (Open Water)
Organisator: Frank en Roy
Kosten: 200
 
Beschrijving

Duikbrevet halen: leren duiken in Nederland

Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen. Er zijn bij ons 300 verenigingen aangesloten waar je je duikbrevet kunt halen en kunt leren duiken in Nederland. Bekijk op Duikspotter.nl de kaart van Nederland om te ontdekken welke duikvereniging het dichtst bij jou in de buurt ligt.

Duiken voor beginners

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je 1*-duikbrevet. Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter. De duur van de cursus hangt af van de duikschool of vereniging waar je de cursus volgt. Bij de ene duikschool volg je een intensief programma en haal je je brevet binnen een aantal weken, bij een andere club ben je op een vaste avond in de week in het zwembad en duurt de opleiding een aantal maanden. Wil je weten hoe de club bij jou in de buurt zijn opleidingen verzorgt? Neem dan contact op met de desbetreffende vereniging of duikschool.

Om deze duikcursus te volgen moet je:

·         Minimaal 14 jaar zijn

·         Beschikken over een geldige medische keuring

·         Lid zijn van de NOB

Voordat jouw duikinstructeur je brevet kan aanvragen, heb je minimaal 7 oefenduiken in het buitenwater gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Internationaal erkend brevet

Waar je ook ter wereld duikt, jouw 1*-brevet is geldig. De internationale benaming voor het 1*-brevet is Open Water Diver, handig als je ook in het buitenland wilt gaan duiken!

Verder leren?

Na het behalen van je 1*-duikbrevet kun je je verder verdiepen in de duiksport door het volgen van de 2*-duikopleiding óf één van de volgende specialisaties:

·         Droogpakduiken

·         Onderwaterfotografie basis

·         Onderwaterbiologie

·         Nitrox basis

·         Introductie Onderwaterarcheologie

·         Onderwateroriëntatie

 
Ingeschreven gebruikers
Naam
Sylvia van den Elsen
 
Het is te laat om nog in te schrijven.
 
Toevoegen aan agenda