Vrijdag 26 juli 2019
Nachtduik
Zaterdag 3 augustus 2019
Noordzee duiken
Verder...
In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

De jaarlijkse ALV is weer geweest - met de laatste hamerslag van mijn voorganger, en het spreekwoordelijke stokje is overgenomen.


ALV
Andere zaken die op de ALV aan de orde zijn geweest, zijn toch dusdanig van belang dat ik ze graag hier noem. Het betreft de contributieverhoging per 1 januari 2015 van €1,50 per maand en de verkorting van de zwembadtijd. Het is de bedoeling om het zwembad vanaf het komende binnenwaterseizoen van 21:00 tot 22:30 te huren. Samen zorgen deze maatregelen ervoor dat Delphinus de komende jaren gewoon door kan gaan zoals het nu gaat. Goed dus.

Delphinus voor mij
Wat is Delphinus voor mij. Dat is een vraag waar ik de afgelopen tijd regelmatig mee bezig ben geweest. Hoe ben ik er eigenlijk beland?

Een aantal jaar geleden wilde Leo leren duiken. Google is your friend, en zo is hij bij Delphinus terecht gekomen. Na een tijdje ben ik een aantal keren meegeweest op de dinsdagavond in Waalre, gezellig aan de praat geraakt met een aantal leden. Na nog een tijdje heb ik me zelfs laten overhalen om zelf lid te worden en de opleiding te volgen. Met als resultaat een 1*-brevet! Door omstandigheden hebben we hier niet veel gebruik van kunnen maken.

De vereniging is voor sommigen een manier om aan een duikbrevet te komen, anderen komen gezellig zwemmen. Weer anderen zijn overal bij. Voor mij voelt Delphinus als een vriendengroep met een gemeenschappelijke hobby, mensen die zich om elkaar bekommeren. In voor- en tegenspoed. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. In het kort is Delphinus voor mij een heerlijke groep mensen waar ik me welkom voel en mezelf kan zijn.

Dank
Een vereniging als de onze moet het hebben van actieve leden, die hun steentje bijdragen. Dat dat ook daadwerkelijk gebeurt is niet vanzelfsprekend, dus dank aan allemaal!

Daarnaast is het mij gegund om mijn steentje bij te dragen in de vorm van voorzitter, in een pracht van een bestuur dat de club op koers houdt. Nu ik een blik achter de schermen heb kunnen werpen, kan ik alleen maar zeggen dat het onder Alexander een goed geoliede machine is geweest. Mede mogelijk gemaakt door de andere bestuursleden, zonder hen zou het absoluut niet kunnen.

Alexander, via deze weg bedankt voor jouw zeer positieve bijdrage, ik hoop er iets moois van te maken.

Paul