Afdrukken

Het is lang geleden, te lang geleden, dat ik als voorzitter een bijdrage leverde aan de website. Terwijl het toch verdomd handig is de leden op de hoogte te houden van de beslommeringen van de club en/of die van het bestuur. Als er nou niets te melden zou zijn ... maar dat is niet zo. Er is iets positiefs te melden. Het gaat goed met de club. En dat mag dan wel eens gezegd en gedeeld worden met alle leden. Dus de hoogste tijd dat ik weer een "in de pen klim".

 

Crisis? Welke crisis?

Eigenlijk was de afgelopen ledenvergadering in maart al een opmaat voor hoe goed het gaat. Er waren namelijk geen hete hangijzers, geen zware discussiepunten, geen bestuursproblemen, geen ruzies, geen … . Kortom, het was een rustige en gezapige vergadering.
De commissies draaien prima. Er zijn veel evenementen, veel nieuwe leden, er wordt veel getraind en gedoken en "ons clubhuis" zit elke dinsdag nokvol. Er valt niets, of niet zoveel, te klagen. Zeker niet als in tijden van crisis de drankprijzen halveren!
En in het binnenwater gaat het ook al prima. De bardames in café Swimmers zijn aardig en niet te beroerd om langer open te blijven. Het was volle bak bij het proefduiken. De bodem van het springbad is gerepareerd en kan weer omhoog en omlaag. Ook na het proefduiken blijft het dringen in het zwembad. Een geweldige opkomst dus.

En er is meer. We hebben nieuwe buitenwater automatensets gekocht, inclusief octopus en meters. Volgend jaar is een lustrumjaar waarbij een groot aantal evenementen is gepland en nog een paar mooie verrassingen. Financieel zullen we dit jaar gezond afsluiten en naar alle waarschijnlijkheid zonder enig verlies.
Crisis? Niet bij Delphinus.

Even dacht ik dat er toch nog hommeles kwam op de club. Maar het bleek dat de moord op Delphinus' enige erelid, Henk Liebregts, een spel was. En de massaal opgetrommelde politie bleek louter uit evenementen commissieleden te bestaan.

Lustrum 2013. Delphinus 40 jaar.

De meesten is het wellicht al opgevallen, volgend jaar bestaat Delphinus 40 jaar. Het wordt een jaar vol feestelijkheden en verrassingen. De 3 belangrijkste activiteiten zijn al gepland en binnenkort worden de uitnodigingen verstuurd.

De hoofdactiviteit is een verrassingsevenement voor de leden en hun partner, overdag, op zaterdag 15 juni 2013.
Aansluitend vind er 's avonds een jubileum feestavond plaats voor leden en oud-leden en partners.
Ook willen we de andere duikverenigingen in de regio Eindhoven betrekken bij het lustrum. Dat doen we op zondag 1 september 2013 door middel van een onderwater oriëntatiewedstrijd.
De rest blijft een verrassing, dus houd je email en de Delphinus website in de gaten.
Nog maar 48 dagen tot het lustrumjaar!

Duiken met de voorzitter.

Het is weinig leden gegund met de voorzitter te duiken. Niet in de laatste plaats omdat hij niet meer (zoveel) duikt. En als hij dan al duikt is dat in een ver land waar geen Delphinaar is te bekennen. En als daar dan al bewijsmateriaal van is dan is er niemand die het gelooft. Je gelooft eerder in fata morgana's.
Toch is er een duidelijke behoefte bij leden om een keer met de voorzitter te duiken. Nou dat kan. Maar dan wel voor de hoogste bieders. Waarbij de opbrengst aan een nader te bepalen goed doel zal worden overgemaakt. Speciaal hiervoor kun je binnenkort bieden op een duik met de voorzitter. Met natuurlijk na afloop die felbegeerde handtekening van de voorzitter in je logboek en een fraai, maar vooral zeer speciaal, logboekblaadje.

Oja, heeft er nog iemand duikspullen voor me te leen?!

Duik ze en met veel plezier,
Alexander