In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Petra Oosten en Celeste

 Nu ik zie dat al mijn medecursisten van de 1-sters opleiding zich al geintroduceerd hebben kan ik echt niet meer achter blijven.
Dus bij deze.
Ik ben Petra Oosten, 33 jaar en woonachtig in het altijd pitoreske Helmond.
Ik heb een dochter van 7 jaar.

3 jaar geleden ben ik aan een nieuw leven begonnen en Kim (redactie: ook lid van Delphinus) tegen het lijf gelopen.
Nadat hij vanuit Maarssen naar Helmond is verhuisd voor zijn 2 meisjes zat hij zonder duikvereniging. Hij is toen op zoek gegaan en bij Delphinus uitgekomen.
Ooit in een grijs verleden heb ik een proefduik gedaan in Corsica en was daar erg van onder de indruk, maar door omstandigheden nooit verder iets mee gedaan.
Tot nu.
Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest in Kroatie en hebben daar met zijn drietjes veel gesnorkeld. Celeste die nog niet eens een zwemdiploma heeft was met haar bandjes om niet uit het water te slaan met haar snorkeltje.
Kim heeft daar nog een duik gemaakt en ik merkte dat ik wel een beetje jaloers was dat hij al dat moois kon zien en ik niet.
Bij terug komst hebben we wel gesproken over het volgen van de 1-sters opleiding voor mij. Maar ondanks dat ik het graag zou willen had ik ook een aantal (praktische) bezwaren.
Het starten van mijn opleiding zou voor Kim betekenen dat het duiken voor hem op een laag pitje zou komen te staan. Iemand moet immers bij Celeste blijven. Daar is ons gesprek toen ook geeindigd tot 2 weken voor aanvang van de opleiding.
Ik kwam thuis van het werk en Kim vertelde mij dat alles geregeld was en dat ik me over 2 weken om 20:30 uur moest melden in het cafe Swimmers bij Teun. Inschrijfformulier even invullen en afgeven aan Theo (de foto had hij al opgezocht). En oppas dan?? Geen probleem dat deed hij dan (de schat).
Nou daar stond ik dan met mijn spulletjes en wat voelde ik me knullig en onvoorbereid. Ik wist niks en daar is ook flink om gelachen.
Maar wat bevalt het me goed en wat is het gezellig!
Ik heb al veel leuke dingen mee mogen maken bij jullie (ons).
Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de kerstafette. Ik geloof dat ik de enige ben die heel blij is met die maffe gouden snorkel. Hij staat vol trots in ons huis.
Ik weet zeker dat ik nog veel (duik)plezier ga beleven.
 
Groetjes,
Petra