In overleg
Opfrisduik
April - juni 2019
Driftduiken
Verder...

Marie-Jose de HaanAlweer het 4e nieuwe lid dat een leuke bijdrage levert in deze rubriek.
Deze keer het woord aan Marie-José, die via Herman van duikschip de Panda bij Delphinus terecht kwam.

DolfijnIk, Marie-José, ben net terug van een heerlijke vakantie. Een duikvakantie in Dahab in Egypte. Dahab is een klein plaatsje waar het gelukkig nog prettig toerist zijn is; geen vervelende opdringende verkopers, etc.. Ze brengen het hier met humor. Je kunt er lekker eten! Dahab ligt aan de Golf van Aqaba. Hier heb je prachtige koraalriffen waar ik allerlei kleurrijke, mooie, lelijke en enge visjes heb gezien. Die je denk ik overal in Egypte tegenkomt. Van het zien van visjes word ik helemaal blij! Duiken geeft me rust en een gevoel van vrijheid. Hmmm, redelijk gevoel van vrijheid. Want om me echt vrij te voelen moet ik het duiken beter gaan beheersen. Maar daar wordt al aan gewerkt, elke dinsdagavond in de Tongelgreep met hele fijne, geduldige instructeurs!

BootduikMijn duikervaring is begonnen op Palau Bunaken (een Indonesisch eilandje bij  Sulawesi) in 2007, waar ik mijn Padi open water heb gehaald. Een wens die ik al lang koesterde. Vorig jaar bedacht ik "Marie dat duiken is geweldig en dat moet je eigenlijk bijhouden". Zodoende kwam ik op de 'Panda' terecht voor een gezellig duikweekend. Voor de meesten is de 'Panda' wel bekend, ik geloof dat de club er 3 juli weer heen wil gaan. Het verbaasde me dat in de onderwaterwereld van Zeeland zoveel te zien is. Het duiken op zich ging echter minder. Trimmen, pff moeilijk.
Doordat ik afgelopen seizoen zo af en toe op de 'Panda' was (als niet-duiker) kwam ik in contact met meerdere duikclubs. Dat leek me toch wel wat voor mij, duiken leren en gezelligheid (ik ben een echte mensen mens). Volgens Herman, de schipper, moest ik hiervoor bij Delphinus zijn.

IndonesieNu moet je als nieuw lid wat over jezelf schrijven. Dat doen we dan braaf. Maar schrijven is meteen een van mijn mindere eigenschappen. Ik heb er nog veel meer, waarschijnlijk komen jullie daar nog wel achter, hopelijk niet allemaal, want dan krijgen jullie het nog zwaar. Daar staat tegenover dat ik wel een vrolijke, enthousiaste vrouw ben met brede interesse en die enorm van gezelligheid houdt. Dat is denk ik al wel duidelijk. Moet je jezelf trouwens een vrouw noemen als je 40 bent? Ik voel me namelijk nog niet zo.

Naast het lidmaatschap van Delphinus, ben ik lid van tennisvereniging Markant en zit ik in meerdere meidenclubjes. Ik werk in Breda bij The Society Shop, een heren modezaak. Ik zoek trouwens een baan in/rond Eindhoven, omdat ik sinds ruim een jaar weer woonachtig ben in de “lichtstad” en omdat ik wat anders wil. Dus mocht je wat weten ... (ben er helaas nog niet achter wat ik precies wil gaan doen, in ieder geval met mensen, kinderen, welzijn).

Ik denk dat ik bij Dephinus een leuke, leerzame tijd ga krijgen. Heb ik eigenlijk al!!

Groetjes,
Marie-José de Haan